366

Afgelopen jaar was een schrikkeljaar, met een extra dag. Onlangs zag ik met een glimlach het totaal van 366 dagen bij STRAVA verschijnen in mijn jaaroverzicht 2020. Ook in het eerste pandemiejaar konden we elke dag naar buiten.

Notitie van op
Tags:

Strava-jaaroverzicht
In de app van STRAVA stond een video gereed

De reisdoelen waren digitaal verkend en we stonden op het punt de fietstassen in te pakken. We zouden in het voorjaar van 2020 meerdere maanden door Europa gaan fietsen. Dat waren Toos en ik van plan.

Toen was kwam de toerismestop.

Na teleurstelling volgde acceptatie. We telden onze zegeningen. We konden nog steeds zo vaak en en zo lang we wilden naar buiten. Wij zijn gewend om dagelijks minstens een uur buiten te wandelen of te fietsen, een routine waarin we niet werden beperkt. We konden dit in het grote en rustige natuurpark waar wij wonen ook in 2020 naar hartenlust blijven doen. Toen na de eerste lockdown iets meer bewegingsvrijheid mogelijk werd, konden we zelfs voorzichtig twee keer op de fiets op en neer naar Nederland reizen. In de zomer kwamen familie en kennissen op vakantie in het Sauerland. We konden elkaar buiten ontmoeten, tijdens mooie wandelingen en fietstochten.

Ik bewaar mijn wandelingen en fietsritten in STRAVA. Met mijn horloge of mijn Wahoo neem ik allerlei data op, die na upload in STRAVA worden weergeven in een routekaart en overzichtelijke infografieken. Aan het eind van het jaar toont STRAVA een in een mooie dia-video de optelsommen van al die statistiek. Daarin knalde het getal als een ontploffende vuurpijl in beeld: 366

Strava Jaar in Sport
Twee dia's uit mijn jaaroverzicht 2020 in STRAVA

Met de app Velografic kon ik met de in STRAVA opgeslagen data twee grafische kalender-overzichten maken. In het groene totaaloverzicht zie je dat we het hele jaar zonder onderbreken te voet en op de fiets buiten in de natuur hebben kunnen zijn. In het gele fietsoverzicht kun je zien dat we vooral in voorjaar en zomer vaak op de reisfiets stappen.

Velografic jaaroverzichten 2020
Stravadata 2020 weergegeven met Velograpic

Ben jij ook gebruiker van STRAVA? Dan kun je mijn STRAVA-tijdlijn volgen.