Rijnlands fietsen

In juni stappen we weer op de fiets om vanuit ons dorp in het Duitse Rothaargebergte naar familie in Nederland te fietsen. We reizen door het Rijnlands Leisteenplateau en het Rijnlands bruinkoolgebied, om bij Roermond het vaderland in te fietsen. Onderweg nemen we een week pauze in een bungalow nabij de Hoge Venen.

Notitie van op
Tags:

Fysieke kaart van het zuiden van Noordrijn-Westfalen
Fietsen door het Rheinisches Schiefergebirge vanuit het Rothaargebirge naar het Hohes Venn en de Jülicher Börde

We fietsen ongeveer de verbindingsroute tusssen het Sauerland en Limburg, die ik in dit overzicht onder de subkop 'Oostwaarts ..' heb omschreven, maar dan dus in westelijke richting. Het deel van de Mittelland-Route (D4) tussen Bonn en Aken hadden we nog niet eerder zelf op de fiets verkend.

Dit jaar wilden we eigenlijk al eerder in het voorjaar op fietsreis. Er kwam echter meermaals iets op ons pad, klein medisch ongemak of langere tijd slecht fietsweer. De bagage is ingepakt en de heenreis is gepland. We hebben de route digitaal uitgestippeld en de slaapplaatsen dit keer weken vooruit geboekt. We wilden ons verzekeren van verblijf met zelfverzorging, in vakantiewoningen of bungalows. Zo kunnen we de sociale contacten in binnenruimtes zoveel mogelijk beperken, vanwege het nog steeds grote risico besmet te worden met het SARS-CoV-2-virus.

We reizen door het Rheinisches Schiefergebirge vanuit ons dorp in het Rothaargebirge naar het Hohes Venn. Tot Bonn fietsen we door rivierdalen, van de Lenne, de Bigge en de Sieg. In de Nordeifel mijden we de rivieren, omdat de infrastructuur daar als gevolg van overstromingen nog zwaar beschadigd is.

In het Monschauer Land nemen we een week pauze.

Waarna we dwars door het Rheinisches Braunkohlenrevier in de Jülicher Börde naar Nederland fietsen. Daar bezoeken we onze fietsenmaker, logeren we we bij familie en gaan we naar een familiefeest.

De terugreis plannen we onderweg.

Je kunt deze fietsreis in juni volgen via statusupdates in WhatsApp en notities op deze website.